Reseptfritt legemiddel til behandling av eksokrin pankreasinsuffisiens. Bruk alltid Creon slik legen din har fortalt deg. Ta alltid Creon under eller etter et måltid eller et mellommåltid.
Forsiktighetsregel: Snakk med lege dersom du har cystisk fibrose og tar mer enn 10 000 lipaseenheter per kilogram per dag og får uvanlige magesymptomer eller endrede magesymptomer.
Les nøye på pakningen og i pakningsvedlegget før bruk!

Har du problemer med fordøyelsen?

Det er forskjellige grunner til at vi får mageproblemer, og en av disse er at bukspyttkjertelen ikke er velfungerende. Her kan du gjøre en enkel test for å finne ut om dine mageproblemer kan skyldes problemer i bukspyttkjertelen.

Underernæring

Ernæringsmangel blant eldre er et problem. Det kan skyldes feilernæring men det kan også skyldes mangel på matspaltingsenzymer. Behandlingen for dette er enkel.

Diaré og fordøyelsesproblemer

Du trenger enzymer for å fordøye maten. Dersom du ikke har dette vil du oppleve å få diaré. Dette kan behandles med enzymtilskudd forskrevet av legen.

Har du nok fordøyelsesenzymer?

Vi trenger enzymer for å ta til oss ernæring. Lipase spalter fett. Protease spalter proteiner. Amylase spalter karbohydrater. Ved mangel er behandlingen enkel

De viktige fordøyelsesenzymene

Maten du spiser inneholder næring som kroppen trenger. Dette er karbohydrater, proteiner og fett. Noen mangler enzymer for å spalte disse og trenger tilskudd.