Creons funksjon i magesekken

Hvordan virker Creon®

Etterligner kroppens system

Normalt skiller bukspyttkjertelen din automatisk ut enzymer til tynntarmen når du spiser eller drikker. For best mulig behandling er det derfor viktig å forsøke å etterligne kroppens normale måte å jobbe på. Du må derfor innta enzymkapslene dine hver gang du spiser eller drikker noe som inneholder fett eller protein. Dette er viktig for at enzymene skal blande seg med maten i tarmen. Hvis du ikke gjør dette, vil maten passere gjennom tarmen og skilles ut som avføring uten å bli fordøyd, og fører til at tarmen ikke får tatt opp livsviktige næringsstoffer.

Hvor virker Creon®

For at enzymene skal komme i kontakt med næringsstoffene, må de små kornene blandes godt inn i maten. Dette foregår i magesekken, før blandingen beveger seg ned til tynntarmen, hvor enzymene aktiveres og begynner å bryte ned protein, fett og karbohydrat i mindre komponenter som kan passere gjennom tarmveggen og komme inn i blodbanen. På denne måten blir næringsstoffene tatt opp i kroppen.

Drivstoff og byggesteiner

De små bestanddelene tarmen tar opp, fungerer som kroppens «drivstoff» (energi) og byggesteiner. Disse byggesteinene har for eksempel til oppgave å danne nye blodlegemer og hudceller. Negler og hår vokser hele tiden, og næringsstoffer spiller en viktig rolle i denne prosessen.

Bivirkninger

Som alle legemidler kan Creon forårsake bivirkninger, men ikke alle får det. Les mer om mulige bivirkninger samt forsiktighetsregler/advarsler her: Pasientinformasjon.

Du forlater Creon.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.