Creon forskjellige doser

Creon® doser

Dosering

Dosen varierer mye fra pasient til pasient, men er alltid knyttet til måltidets størrelse.

Creon® er tilgjengelig i tre forskjellige styrker. Creon® 10 000, 25 000 og 40 000. Tallet refererer til mengden lipaser i kapslene.

I starten av behandlingen vil du normalt bli foreskrevet 2 stk. 25 000-kapsler til hovedmåltidene og 1 stk. 25 000-kapsel til mellommåltidene. Du kan også ha blitt foreskrevet en annen dose, og det er normalt at dosen økes og tilpasses individuelt i behandlingens innledende fase.

For best mulig å etterligne prosessene som naturlig skjer i kroppen, må du innta Creon®-kapslene hver gang du spiser eller drikker noe som inneholder proteiner eller fett.

Hvordan inntar man Creon®-kapsler

Innta kapslene sammen med den første biten, og skyll ned med rikelig med væske. Du trenger ikke nødvendigvis å skylle ned med vann – juice fungerer like fint. På denne måten sikrer du at de små enzymkornene blandes godt med maten i magesekken.

Du må innta enzymene til alle måltider, inkludert mellommåltider og snacks, som iskrem, kjeks, nøtter, potetgull eller kake. Husk at mye av det du drikker, som for eksempel melk og næringsdrikker, også krever at du inntar enzymer! Det er bare når måltidet ditt utelukkende inneholder sukkerstoffer (karbohydrater), at du ikke trenger å innta Creon®. Dette kan for eksempel være et eple eller en saftis.

Flere kapsler til samme måltid

Hvis du spiser et større måltid og skal innta flere kapsler, kan det være lurt å innta kapslene i to omganger. Innta den første kapselen sammen med den første biten, og deretter den andre eller de andre kapslene litt senere i måltidet. Husk å skylle ned med mye væske.

 

Creon kapsler

Du forlater Creon.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.