Bukspyttkjertelen – pankreas

Hva er EPI?

Når bukspyttkjertelen (pankreas) ikke produserer nok fordøyelsesenzymer, fører dette til at næringsstoffene ikke kan tas opp i tarmen. Tilstanden kalles eksokrin pankreasinsuffisiens (EPI) og fører til malabsorpsjon, som innebærer redusert opptak av næringsstoffer fra tarmen.

Symptomer på enzymmangel kan være diaré, vekttap og ofte smerter etter inntak av mat med høyt fettinnhold (f.eks. pizza eller ribbe). Malabsorpsjon av fett resulterer i steatoré (fettdiaré), som innebærer store mengder fettete avføring, magekramper og oppblåsthet.

Kroppen vil mangle viktige næringsstoffer som vitamin A, D, E og K og mineraler som sink, kalsium og magnesium. Resultatet er en tilstand av feilernæring.

Når EPI behandles med enzymer, er målet å lindre symptomene, forhindre vekttap og forbedre ernæringsstatusen. Det er viktig at enzymene alltid inntas sammen med mat. Se instruksjonsvideoen på forsiden, slik at du får mest mulig ut av behandlingen.

Du forlater Creon.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart. Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.